Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Voltad bil på Götaälvbron – fem till sjukhus

En bil har voltat efter en frontalkrock på Götaälvbron. Fem personer är nu förda till sjukhus, och skadeläget för de inblandade är oklart.
– Det är väldigt halt på platsen, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör.

Ett stort räddningspådrag har pågått på Götaälvbron under kvällen, då ett larm om en kollision inkom till SOS runt 18.30-tiden.

– Det är två personbilar som har frontalkrockat. En har voltat, säger Anders Westerlund på SOS Alarm initialt om olyckan.

Fler ambulanser

Sex enheter från räddningstjänsten var på plats tillsammans med tre ambulanser, en akutbil och polis. Senare fick ytterligare en ambulans ta sig till olycksplatsen.

– Fem personer har förts till sjukhus, säger Anders Westerlund på SOS Alarm.

Sahlgrenska meddelar att de tagit emot två personer. En kvinna i 65-årsåldern vars tillstånd är allvarligt men stabilt, samt en man i 25-årsåldern med lindriga skador. Östra sjukhuset har tagit emot ett barn i yngre tonåren med lindriga skador.

"Ta det försiktigt"

Olyckan skedde vid broklaffen på Hisingssidan, i riktning mot Göteborg. Men det ska inte vara någon fara för att någon bil ska hamna i vattnet, enligt SOS Alarm.

Vad som orsakat olyckan är ännu oklart. Enligt Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg är det väldigt halt på platsen.

Vid halv åtta-tiden började trafiken rulla över bron igen.

– Men vi rekommenderar alla att ta det lugnt då det är väldigt halt. Saltbil är på platsen och arbetar, säger Claes Hedberg på Trafikverket.