Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ytterligare två bilar i brand

Sent på onsdagskvällen brann två bilar på en parkeringsplats på Stavre i Trollhättan.

Klockan 22.40 kom ett larm till SOS Alarm om att fordon brann på Tessingatan i Trollhättan. Räddningstjänsten och polis var snabbt på plats.

– Det var två bilar på en parkeringsplats som brann. Det fanns även spridningsrisk till andra bilar, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Natten till onsdag brann åtta bilar på tre olika parkeringsplatser i Trollhättan. Tror du det finns något samband?

– Svårt att säga, men bilar börjar sällan att brinna av sig själva – helst inte när regnet öser ner. Klart att det är anlagt, säger Tobias Land.

Flera vittnesuppgifter

Har ni några vittnen till branden?

– Ett okänt vittne, som vi ännu inte fått tag i, har sett två mörkklädda personer synliga på platsen. Men detta är inga bekräftade uppgifter.

Enligt uppgifter till polisen ska två personer ha setts lämna Tessingatan efter att de tänt eld på bilarna.

"Vittne ser att de bar på en dunk av något slag i samband med att de sprang från platsen. De ses springa i riktning mot bron vid järnvägsspåren men ingen patrull hittade på några som kan sättas i samband med branden", skriver polisen på sin hemsida.

– Det är flera av varandra oberoende som ringer in till ledningscentralen och beskriver vad gärningsmännen tar vägen, utseende och klädsel, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Fynd ska undersökas

Man har också gjort fynd på platsen.

– Vi har hittat något som vi skickat för spårsäkring. Sedan får vi se om vi kan knyta det till någon person och se hur vi kan gå vidare med detta, säger Gittan Petersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand och i nuläget finns ingen misstänkt gärningsman.

– Det är ett stort problem med alla bilbränder, säger Tobias Land.

Polisen söker fler vittnen till bränderna.

– Det är något som skapar stor oro och det blir ett olustigt klimat i samhället när det pågår. Det här något vi verkligen vill få stopp på. Är det någon som har iakttagelser är vi väldigt intresserade, säger Gittan Petersson.

Har man gjort iakttagelser vill polisen att man hör av ser till 114 14.