En lastbil och en personbil har kolliderat på E45
En lastbil och en personbil har kolliderat på E45 Bild: Filip Landqvist

Bil och lastbil krockade – en omkom

En lastbil och en personbil kolliderade på Riksväg 44, i Båberg, i riktning mot Vänersborg under måndagseftermiddagen. Senare kom beskedet att föraren till bilen omkommit.

ANNONS

Vid halv tre-tiden på måndagseftermiddagen fick SOS Alarm in ett larm om en trafikolycka vid trafikplats Båberg efter att en lastbil och en personbil frontalkrockat.

Räddningstjänst och ambulans tog sig till platsen där en av förarna var kvar i det ena fordonet.

Utöver att ta hand om de inblandade personerna och fordonen jobbade räddningstjänsten med att ta hand om läckande diesel, som kommit från lastbilen.

Allvarlig olycka

Ove Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen, hade tidigt fått uppgifter om att föraren av personbilen var allvarligt skadad och förd till Näl.

– Vi har också inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik, sade Ove Larsson.

ANNONS

Räddningstjänst var kvar på plats till 15.20. Trafikverket var också där för att se till att få undan läckt diesel.

Man omkom

Vid 19.30 meddelade polisen via sin hemsida att föraren av personbilen, en man i 75-års åldern, har avlidit i samband med olyckan. Hans anhöriga är underrättade. Polis har tagit båda fordon i beslag för en kommande trafikutredning.

– Enligt anmälan som skrivits ska olyckan ha skett i samband med att lastbilen körde ut på väg 44, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Föraren av lastbilen, en kvinna, har inte fått några fysiska skador i samband med olyckan. Olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död.

ANNONS