Polis fann knarkodling – hus brann sedan ner till grunden

Polisen fick på torsdagen tips om en narkotikaodling i en mindre byggnad mellan Frändefors och Brålanda. Även vapen hittades i byggnaden.
Ett par timmar senare brann byggnaden ner.

ANNONS
|

På torsdagskvällen ryckte polisen ut till byggnaden mellan Frändefors och Brålanda.

– Vi anträffade där en mindre odling av narkotika. Det var ett par cannabisplantor, säger Adam Schwitzgold, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal, på fredagsmorgonen.

Även ett gevär hittades.

– Det var många personer på platsen. Men vi har en man i 20-årsåldern som nu är misstänkt för framställan av narkotika och brott mot vapenlagen, säger Adam Schwitzgold.

Både cannabisplantorna och vapnet togs i beslag.

Byggnaden i lågor

Ett par timmar efter att polisen lämnat platsen, strax efter midnatt, började det att brinna i byggnaden. Förbipasserande bilister på E45 larmade när de såg lågor.

ANNONS

Två stationer, från Brålanda och Vänersborg, larmades ut till platsen. Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, uppskattade byggnaden till att vara fem gånger sju meter.

– Den brann ner till grunden, kvar blev en skorsten, säger han på fredagsmorgonen.

Enligt räddningstjänsten så fanns det ingen spridningsrisk. Det finns heller inga uppgifter om att någon kommit till skada i samband med branden.

En utredning nedlagd

En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades och händelsen utreddes under fredagen. Men på fredagseftermiddagen berättar Erika Gustavsson, tf gruppchef för utredningsenheten i Vänersborg att utredningen om branden har lagts ner.

– Det går inte att bevisa vem eller vilka som har begått den här gärningen, så man har lagt ned den på grund av det. Vi bedömer att det inte går att bevisa vad som hänt.

Utredningen av narkotikabrottet och brott mot vapenlagen fortgår, men ingen ska ha delgetts misstanke om brott.

– Vi kommer undersöka vad det är för plantor och vad det är för typ av vapen, om det är licenspliktigt eller ej. Efter det kommer man gå vidare med eventuella misstankeförhör, vem som kan misstänkas för brottet.

Det gick bara några timmar emellan polisens fynd på platsen och att byggnaden började brinna, men Erika Gustavsson vill inte uttala sig om ett eventuellt samband mellan händelserna.

ANNONS

– Vad det eventuellt har för samröre med varandra kan vi inte uttala oss om.

ANNONS