Smash and grab-kupp mot butik i Vänersborg

Under natten larmades polisen till en hemelektronikbutik i centrala Vänersborg, där en så kallad smash and grab-kupp hade ägt rum. En bil krashade in i butikens entrédörr och tre personer flydde platsen. Efter sök med hundpatrull lyckades polisen gripa tre unga män.

ANNONS

Det var runt 03-tiden som polisen larmades om butiksstölden. Enligt Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, inleddes en större polisinsats.

– Vi hade en smash and grab i en hemelektronikbutik i centrala Vänersborg. Hundpatruller och en hel massa patrullbilar sattes in, säger Sillén och fortsätter:

LÄS MER:Vittnet till inbrottet: ”Nu händer det igen”

Enligt polisen körde en bil in entrén, men verkar inte lyckats ta sig igenom stålgallret. Efter tre försök fastnade bilen och de tre personerna hoppade ur bilen. Gärningspersonerna sprang sedan från platsen i riktning mot Resecentrum. Polisen drog igång en sökinsats med hundar och hittade till slut de misstänkta gärningspersonerna vid Resecentrum.

– Sökinsatsen gick ganska snabbt, innan en flink och alert hundförare lyckades anträffa individerna.

ANNONS

Två av männen är 18 år och den sista är 15 år. Alla tre anhölls. Bilen som användes vid brottet bärgades bort och ska nu genomgå teknisk undersökning.

– Enligt ägaren till butiken verkar inget ha blivit stulet. De tre unga männen är ifrån området och är kända av oss sen tidigare. De förnekar brott alla tre. Bilen som har använts var stulen, den stals igår ifrån en bilåtervinning i Trollhättan, säger Carl Anton Lindblom, jourhavande förundersökningsledare hos polisen, på tisdagsmorgonen.

Enligt TTELA:s reporter Joachim Flodin, som var på platsen, var det väldigt mycket glas på golvet inne i butiken.

– Det är väldigt mycket folk som stannar till och undrar vad som hänt.

Vid 16-tiden på tisdagen hade samtliga anhållna släppts på fri fot. De är dock fortsatt misstänkta för brott.

ANNONS