"Varför går det inte att servera mat med innehållsdeklaration?"

Ingvar Spetsmark om en ny affärsidé.

ANNONS
|

Flertalet restauranger har ungefär samma upplägg när det gäller dagens lunch. Det finns möjlighet att välja två eller tre maträtter, salladsbord, dryck och kaffe med kaka. Några restauranger serverar buffé och där finns möjligheten att proppa i sig så mycket mat att man knappast lär orka med sina arbetsuppgifter på eftermiddagen.

Jag har mer eller mindre prioriterat bort dagens lunch och föredrar att laga lunchlåda i stället. Det behöver inte kosta mer än tio kronor per portion och då vet man vad man stoppar i sig och dessutom finns det roligare saker att lägga pengarna på.

Tycker att det ofta är på tok för mycket onyttigheter i dagens lunch. Varför går det inte att servera mat med innehållsdeklaration så att man vet hur mycket kalorier, fett och kolhydrater man får i sig. Det borde vara en bra affärsidé.

ANNONS
ANNONS