Drottning Elizabeth ändrar julplanerna.
Drottning Elizabeth ändrar julplanerna. Bild: Alastair Grant

Drottning Elizabeth ändrar sina julplaner in i det sista

Efter att antalet fall av covid-19 har ökat kraftigt det senaste i Storbritannien har drottning Elizabeth nu bestämt sig för att ändra de årliga jultraditionerna. Nu blir det ett mindre firande i Windsor, rapporterar The Mirror.

ANNONS
|

Drottning Elizabeth brukar vanligtvis fira jul tillsammans med sin familj i Sandringham i England, som är ett av de kungliga slotten. Det är en tradition som sträcker sig tillbaka till 1988, enligt engelska medier. Men på måndagen, med bara några dagar kvar till jul, har hon ställt in och ändrat om sina planer.

Anledningen till det hastiga beslutet är att den nya varianten av covid-19, omikron, har spridit sig över hela Storbritannien och begränsat julfirandet med restriktioner på flera håll. På fredagen i förra veckan var det 93 045 bekräftade fall, vilket var rekord.

Enligt uppgifter från kungliga källor ska det varit ett personligt beslut som tagits efter noggranna övervägningar och som grundar sig i en försiktighetsstrategi, enligt tidningen The Mirror.

ANNONS

Nu ska drottningen fira jul i en mindre omfattning i slottet i Windsor, där hon ska ha bott under större delen av pandemin.

ANNONS