Elon Musk säljer sitt hem

LYXHUSET: Världens rikaste person är just nu Teslas grundare Elon Musk. Trots sin enorma förmögenhet verkar han vilja leva minimalistiskt då han snart sålt alla sina hem och bor i ett litet hus värt 430 000 kronor, enligt honom själv. Huset i Hillsborough är det sista han äger och det är nu till salu.

ANNONS
|

Det går bra nu för Teslas grundare Elon Musk, i veckan meddelade hyrbilsfirman Hertz att de planerar att köpa 100 000 av hans bilar. Det gjorde att Teslas aktie drog iväg, och hans förmögenhet ökade med nästan 220 miljarder kronor.

Just nu är Teslas grundare världens rikaste person med en förmögenhet på hisnande 2 200 miljarder kronor, vilket troligen gör honom till den rikaste som gått på denna planet, enligt Forbes. Så när han nu sänker priset på sitt hus som är till försäljning med cirka 48 miljoner kronor, så svider det nog inte nämnvärt i plånboken.

Musk twittrade 2020 att han "säljer nästan alla fysiska ägodelar" och "kommer inte att äga något hus”. Så försäljningen av huset i Hillsborough, Kalifornien är väl ett led av detta beslut. I en annan tweet som publicerades i somras skrev han att han numera bor i ett litet hus i Boca Chica, Texas, värt 430 000 kronor, som han dessutom hyr, vilket han skrev var ”lite häftigt ändå”.

ANNONS

Enligt flera medier ska storleken på hans nya bostad vara på ungefär 37 kvadratmeter. Hur han löser det när alla hans söner hälsar på framgår inte.

LÄS MER:Svenska Hertz nobbar Teslabilar

LÄS MER:Justin Timberlake och Jessica Biel säljer sitt hus i Los Angeles

Elon Musks hus har tio badrum

Hans nya lilla hus är avsevärt mycket mindre än det hus som nu är till salu, och som ska vara det sista hem som han fortfarande äger. Det 105 år gamla huset är på 1 500 kvadratmeter och med renoverade tio badrum och utbyggt stort ljust kök.

Där finns också sju sovrum, ett bibliotek med läderväggar och en öppen spis, vardagsrum, balsal, bankettmatsal, ett cocktailrum, ett musikrum och walk-in-closets. Till huset finns också en separat lägenhet med två sovrum.

På utsidan finns en pool, vandringsleder, ett garage för tre bilar och en åtta bilars carport.

Musks villa ligger 15 minuter från flygplatsen där man kan landa sitt privata plan, om man har ett. Eller om man vill hyra ett.

Huset såldes till Teslas ägare 2017 för cirka 200 miljoner kronor. Nu är priset på 275 miljoner kronor, då är det prissänkt med cirka 48 miljoner kronor från i somras.

LÄS MER:Takvåning i New York kan bli en av historiens dyraste

LÄS MER:Huset på ”Sweden Island” har ett snörum

LÄS MER:Guldpalatset är världens dyrast hem till salu

LÄS MER:Fd Fröken Sverige säljer sin lyxiga herrgård i USA

LÄS MER:Leonardo DiCaprio köpte Modern Family-stjärnans hus

LÄS MER:Nya listan: Här är de rikaste amerikanerna

LÄS MER:Joe Jonas och Sophie Turner har sålt sitt lyxhus

ANNONS