Hunter Biden, 53, son till USA:s president Joe Biden, anländer till domstolen i Delaware.
Hunter Biden, 53, son till USA:s president Joe Biden, anländer till domstolen i Delaware. Bild: Matt Rourke/AP/TT

Hunter Biden nekar till vapenbrott

Joe Bidens son Hunter Biden har inför rätten i Delaware förklarat sig oskyldig till federalt vapenbrott.
Att Hunter Biden skulle neka till brott var väntat.

ANNONS
|

Enligt åtalet ljög presidentens son i ett formulär när han köpte en pistol i en vapenbutik i staden Wilmington i Delaware i oktober 2018. Han anklagas för att felaktigt ha kryssat i att han inte brukade eller var beroende av droger, och för att olagligt ha burit pistolen medan han använde droger.

Totalt handlar målet om tre olika åtalspunkter.

Hunter Biden har tidigare erkänt att han vid tidpunkten kämpade med ett drogmissbruk. Om han fälls, kan han i teorin dömas till uppemot 25 års fängelse. Förstagångsförbrytare döms dock sällan i praktiken till fängelse för dylika brott.

I somras var en överenskommelse på väg, där Hunter Biden skulle erkänna sig skyldig till skattebrott och då slippa åtalet för vapeninnehav medan han missbrukade droger. Men avtalet – som träffats med USA:s justitiedepartement – drogs tillbaka efter det att domaren ifrågasatt hur det var formulerat.

ANNONS

Hunter Bidens advokat Abbe David Lowell hade begärt att hans klient skulle slippa inställa sig vid domstolen i Delaware under tisdagen, men nekats. Hunter Biden bor i Kalifornien.

ANNONS