Arkivbild från ett bröllop i Indien, som ofta arrangeras av brudparets föräldrar.
Arkivbild från ett bröllop i Indien, som ofta arrangeras av brudparets föräldrar. Bild: Saurabh Das

Indisk man stämd av föräldrar – har inte gett dem ett barnbarn

En man i Indien har stämts av sina föräldrar, rapporterar BBC. Anledningen? Han och hans fru har efter sex år som gifta fortfarande inte gett föräldrarna ett barnbarn. Förlorar sonen tvisten har han ett år på sig – annars väntar dyra böter.

ANNONS

Paret Sanjeev och Sadhana Prasad, 61 respektive 57 år gamla, är minst sagt missnöjda med sin son.

Efter att ha spenderat sina livsbesparingar på sonens pilotutbildning i USA, en lyxbil värd 800 000 kronor och en bröllopsresa utomlands på femstjärnigt hotell hoppades de åtminstone få ”ett barnbarn att leka med”, enligt BBC.

Men nu, flera år efter vigseln, har den drömmen fortfarande inte blivit verklighet – och tålamodet har tagit slut.

Stäms på miljonbelopp

– Vår son har varit gift i sex år men de planerar fortfarande inte att skaffa ett barn. Om vi åtminstone har en bebis att spendera tiden med kommer vår smärta att bli uthärdlig, säger pappa Sanjeev enligt BBC.

ANNONS

Stämningsansökan, som grundas i att föräldrarna utsatts för ”mentala trakasserier”, har lämnats in vid en domstol i delstaten Uttarakhand i norra Indien. Ärendet väntas tas upp i rätten den 17 maj i år, och skulle tvisten sluta i parets fördel kan sonen bli skyldig att betala drygt 6,5 miljoner kronor – om inte han och hans fru får ett barn inom ett år.

– Det är en dröm för alla föräldrar att bli farförälder. De har väntat i åratal för att få bli det, säger parets advokat Arvind Kumar Srivastava till tidningen The National.

Sonen Shrey Sagar, 35, har hittills inte uttalat sig om stämningen, skriver BBC.

LÄS MER:Törstiga fåglar tynar bort i indiska hettan

LÄS MER:FN varnar: Rekordvarmt år sannolikt i sikte

ANNONS