Ivana Trumps townhouse säljs

Ivana Trump var tidigare gift med Donald Trump och paret levde ett lyxigt liv med överklassen i New York. När de gick skilda vägar 1992 köpte Ivana Trump ett drygt 800 kvadratmeter stort townhouse i området Lenox Hill. Hemmet inredde hon i mycket färg, mönster och guld. Där bodde hon fram till sin död i somras. Nu är bostaden till salu.

ANNONS
|

Ivana Trump blev känd när hon gifte sig med affärsmannen Donald Trump i slutet av 70-talet. Paret levde ett lyxliv och tillhörde societeten i New York på 80-talet. De festade bland annat med kändisar som Liza Minnelli, Michael Douglas, före detta presidenten Ronald Reagan, Frank Sinatra och Don Johnson. Men 1992 gick de skilda vägar i en uppmärksammad skilsmässa.

Under sin äktenskap bodde de bland annat i parets lyxiga penthouse i Trump Tower på Fifth Avenue i New York. Boendet som den före detta presidenten fortfarande äger, är på cirka 1 000 kvadratmeter och inrett i bland annat marmor och 24 karat guld.

ANNONS

Strax efter skilsmässan från Donald Trump köpte Ivana Trump ett townhouse byggt 1899 i exklusiva Lenox Hill, New York. Bostaden är på fem våningar och med en källare. Där bodde hon fram till sin död i somras.

Nu har hennes barn lagt ut hennes bostad till försäljning, med ett utgångspris på 278 miljoner kronor. När Ivana köpte fastigheten 1992 betalade hon cirka 14,6 miljoner kronor.

Rosa marmorbadkar

Bostadens 810 kvadratmeter är fördelade på fem våningar och källare. Där finns 17 rum – varav fem sovrum, sen tillkommer också sex badrum. Där finns också hiss, två kök, frukostrum, matsal, ett par kontor, flera vardagsrum, liten trädgård och en bastu.

Det största sovrummet upptar hela våning tre och har en säng med sänghimmel i organza, öppen spis, soffgrupp och en egen terrass. I anslutning till det ligger ett badrum där allt går i rosa, som marmorbadkaret, tvättställen och golvet. Lägg där till kristallampetter och guldkranar och guldbeslag.

Vid sovrummet ligger ett kontor och bibliotek med öppen spis, helt inrett i leopardmönster och guld. Bredvid det ligger en stor walk-in-closet.

Inredningsstilen i hennes hem påminner mycket om stilen hon och Donald Trump hade i sitt enorma penthouse i Trump Tower. Det har mycket färg, mönster, marmor och guld och åter guld.

ANNONS

Rummen har innertak i siden, guldmönstrade medaljongtapeter och kristallkronor överallt, även i badrummen. Det finns även pampiga öppna spisar, mjuka heltäckningsmattor och exklusiva möbler och konst.

Förutom köpesumman tillkommer en fastighetsskatt på 115 000 kronor, varje månad.

Mäklare är Roger Erickson på Douglas Elliman.

ANNONS