En man i 25-årsåldern har gripits, misstänkt för att ha varit inblandad i terrorattacken som skakade Manchester för nästan fyra och ett halvt år sedan.
En man i 25-årsåldern har gripits, misstänkt för att ha varit inblandad i terrorattacken som skakade Manchester för nästan fyra och ett halvt år sedan. Bild: Dave Thompson

Man gripen på flygplats – misstänks för terrordåd mot Ariana Grande-konsert

En man har gripits på en flygplats i Manchester, rapporterar Sky News. Han misstänks ha varit inblandad i terrorattacken mot Ariana Grandes konsert i staden 2017, då 22 människor miste livet.

ANNONS

Polisen ska enligt den brittiska tidningen ha gripit mannen, som är i 25 årsåldern, när han anlände till flygplatsen. Han ska rest till Manchester, där han är hemmahörande, från ett annat land. Det är dock i nuläget oklart vilket land han ska ha rest ifrån.

Det var i maj 2017 som en självmordsbombare sprängde sig själv inne på Manchester Arena, under popstjärnan Ariana Grandes konsert.

22 människor, utöver mannen som utlöste bomben, dödades i attacken.

En av självmordsbombarens bröder dömdes senare till livstids fängelse för att ha hjälpt till att bygga bomben.

Självmordsbombarens bror dömdes till livstid

Ytterligare en bror till mannen ska enligt Sky News ha kallats in för att vittna om brödernas radikalisering, något som skulle ske under torsdagen.

ANNONS

Han lämnade dock Storbritannien i augusti efter att ha förhörts av polis, och har inte återvänt sedan dess.

Den nu gripne mannen ska dock enligt Sky News inte vara brodern till självmordsbombaren.

Vilken roll den gripne misstänks ha spelat i samband med terrorattacken är för närvarande oklart.

ANNONS