Man utklädd till struts brottades ned i zoo-övning

En man utklädd till struts har övermannats på ett zoo i Thailand. Det var inget skämt – utan en del av djurparkens övning för att förbereda sig för en verklig strutsflykt.

ANNONS
|

Strutsar kan bli upp till 2,7 meter långa och väga nästan 160 kilo. Dessutom kan de afrikanska djuren springa upp till 70 kilometer i timmen och döda lejon och andra stora rovdjur med en enda spark då deras fötter är beväpnade med vassa klor.

Mot den bakgrunden ville Chiang Mai Zoo i Thailand förbereda sig för möjligheten att en av deras strutsar skulle kunna fly från sin inhägnad.

Men att göra en sådan övning med med en livs levande version av världens största fågel skulle vara både svårt och farligt. Därför fick en av djurparkens skötare klä ut sig till struts och simulera en flyktsituation, vilket The Guardian har rapporterat om.

ANNONS
Zooets medarbetare poserar i en segergest efter övningen.
Zooets medarbetare poserar i en segergest efter övningen. Bild: Chiang Mai Zoo

Fångades med fisknät

Mannen ”föll” ut ur sin inhägnad, varpå tre skötare jagade honom till fots. Strutsmannen fångades sedan av kollegorna varav en syns hålla ett stort fisknät.

Zooet har delat händelsen på sin Facebooksida och på bilden syns medarbetarna och mannen i strutsdräkt, triumferande hålla upp knytnävarna. I inlägget förklaras att träningen är del av en större utbildning om förberedelser inför särskilda nödsituationer.

Djurparken ligger i norra Thailand i utkanten av staden Chiang Mai, som namnet antyder. Här finns även flodhästar, jättepandor och pingviner, men om samma övning ska simuleras med dessa djur också är oklart, skriver The Guardian skämtsamt.

ANNONS