Paret hittade en gigantisk sötpotatis i sin trädgård

I augusti i år grävde ett par från Nya Zeeland upp en gigantisk potatis i sin trädgård. Nu har paret ansökt om att få ”Doug” registrerad som världens största potatis i Guinness rekordbok.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En dag i augusti var ett par från Nya Zeeland ute i sin trädgård och rensade ogräs när de plötsligt träffade något hårt under marken. Efter en närmare titt och ett provsmak senare kunde de konstatera att de hade hittat, vad som tros vara, världens största potatis.

– Jag råkade köra grepen rakt in i den och hissade upp den ur jorden och tänkte herre jösses, vad är det här, säger Colin Craig-Brown till Sky News.

Paret kan själva inte minnas när de senast odlade potatis i trädgården, men berättar att det uppskattningsvis måste varit för två till tre år sedan. Och då odlade de sötpotatis som de nu tror kan ha blivit självsådd.

ANNONS

– Det är ett mysterium för mig. Det är en av naturens små trevliga överraskningar. Det är rimligt att säga att vår grönsaksträdgård ibland kan bli lite vild, säger mannen till Stuff.

Väger nästan åtta kilo

Den gigantiska sötpotatisen väger 7,8 kilo och går numera under namnet ”Doug”. Paret har blivit förtjusta i potatisen och visar stolt upp bilder på honom på Facebook när de promenerar tillsammans utomhus.

– Det hela är lite roligt. Det är fantastiskt vad som underhåller folk, säger mannen till NZ Herald.

Nu har paret ansökt om att få ”Doug” registrerad som världens största potatis i Guinness rekordbok. Det tidigare rekordet är en potatis som knappt vägde fem kilo och som hittades i Storbritannien för tio år sedan.

ANNONS