Harry och Meghan gjorde nyligen en intervju med Oprah Winfrey som blev omtalad världen över. Arkivbild.
Harry och Meghan gjorde nyligen en intervju med Oprah Winfrey som blev omtalad världen över. Arkivbild. Bild: Joe Pugliese/CBS/AP/TT

Prins Harry har nytt jobb

Brittiske prins Harry ska jobba för ett startup-företag i San Francisco som jobbar med mental hälsa för anställda via coachning och digitala hjälpmedel. Prinsens jobbtitel blir det något luddiga "impact officer", vilket kan översättas med "påverkansansvarig".

ANNONS
|

"Jag tänker hjälpa till att skapa påverkan i människors liv. Proaktiv coachning ger oändliga möjligheter för personlig utveckling, ökad medvetenhet och ett bättre liv", skriver Harry i ett mejl till Wall Street Journal.

Företaget heter Better Up och fokuserar på beteendevetenskap, artificiell intelligens och coachning, enligt hemsidan. En lista på företagets webbplats uppvisar kunder som Nasa, Chevron och Warner Media.

Prins Harry har tidigare arbetat inom den brittiska marinkåren och skriver i ett inlägg på Better Up:s blogg att han tar med sig erfarenheter därifrån.

"Inom marinkåren säger vi 'Det handlar om ett sinnestillstånd. Vi har det allihop i oss.'", skriver han.

ANNONS

Prins Harry och hans fru Meghan Markle, vars formella titlar är hertigen och hertiginnan av Sussex, lämnade förra året det kungliga livet med hänvisning till att medierna varit alltför närgångna mot dem. De bor numera i Kalifornien i USA.

ANNONS