Resebolag uppmanar svenska turister hålla sig inne

En kraftig storm har drabbat Kreta och är på väg till Rhodos. Nu uppmanar resebolaget Ving tusentals svenska turister på plats att hålla sig inne på hotellen, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS

Översvämningar och kraftigt skyfall drabbade Kreta under lördagen och stormen väntas dra vidare mot Rhodos, skriver Aftonbladet.

Resebolaget Ving uppmanar nu svenska turister att inte ge sig ut på utflykter utan att hålla sig inne på sina hotell.

– Vi har skickat ut ett sms till alla våra gäster. Vi har just nu 1792 gäster på Kreta och 1429 gäster på Rhodos, säger Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving till tidningen.

Det ska inte finnas några rapporter om att resebolagets hotell har skadats av stormen och alla turister ska vara trygga på sina hotell.

– Vi förstår så klart att alla förväntade sig sol och bad. Vi fortsätter att följa läget under natten, säger Claes Pellvik.

ANNONS

Räddningstjänsten i Grekland har uppgett att en man i 50-årsåldern har hittats död i sin bil och att två personer saknades under lördagen. Lokala medier skriver att stormen har orsakat omfattande skador i kustbyarna och att vattnet slukar allt i sin väg, rapporterar The Guardian.

Det civila försvarsdepartementet i Grekland har uppmanat alla invånare som befinner sig på Kreta, Rhodos, Karpathos, Kastellerizo och Kasos att vara försiktiga.

ANNONS