Två män dog och en kvinna skadades vid dödsskjutningen mot en gaybar i Bratislava.
Två män dog och en kvinna skadades vid dödsskjutningen mot en gaybar i Bratislava. Bild: Jaroslav Novak

Slovakiens premiärminister måltavla i dödsskjutning

Två män dödades och en kvinna skadades allvarligt när en misstänkt man öppnade eld på en gaybar i Bratislava i Slovakien den 12 oktober.
Nu uppger den slovakiska nyhetsbyrån Tasr att den främsta måltavlan var Slovakiens premiärminister Eduardo Heger.

ANNONS
|

Det var i onsdags förra veckan som en 19-årig man sköt mot en gaybar i Bratislava i Slovakien. Två män dog på plats och en kvinna skadades allvarligt i dådet. Den misstänkta gärningsmannen hittades senare död i en park.

– Två personer mördades bara för att de var en del av hbtq-rörelsen. Det här är en smärtsam stund för hela landet, sa Heger i en kommentar där han beskrev skytten som en ”radikaliserad tonåring”, enligt TT.

Var främsta måltavlan

Nu uppger polischefen Stefan Hamran att Slovakiens premiärminister Eduardo Heger var den främsta måltavlan för dödsskjutningen, enligt den slovakiska nyhetsbyrån Tasr. Polisen bekräftar även att skytten befann sig utanför premiärministerns bostad samma dag som attacken.

ANNONS

Den misstänkta gärningsmannen misslyckades med att attackera Heger och gick då vidare till nästa mål – gaybaren i Bratislava, enligt polisen.

Enligt slovakiska medier skrev 19-åringen homofoba och antisemitiska meddelande på twitter efter skjutningen. Han ska även ha skrivit att han inte ångrade dådet, enligt TT.

ANNONS