Ett tåg lämnar stationen i Wehrheim utanför Frankfurt på tisdagsmorgonen. Tåget till höger på väg in till Frankfurt kunde inte åka vidare på grund av att träd fallit över spåren.
Ett tåg lämnar stationen i Wehrheim utanför Frankfurt på tisdagsmorgonen. Tåget till höger på väg in till Frankfurt kunde inte åka vidare på grund av att träd fallit över spåren. Bild: Michael Probst/AP/TT

Snö och halka i Tyskland – två döda

ANNONS

Två personer har omkommit som en följd av stora mängder snö och svår halka i Tyskland. I Wiesbaden har elever fått övernatta i en skola eftersom de inte kunde ta sig hem med buss.

Ett lågtrycksområde över södra Tyskland drar sig snabbt österut, och efter det kommer kall luft, informerar meteorologerna från tyska vädertjänsten DWD.

I staden Schwäbisch Hall har en man omkommit i en frontalkrock på en snöig väg på måndagskvällen och en annan förare omkom i en olycka utanför Koblenz.

I distriktet Rheingau-Taunus i Hessen uppmanas invånarna att stanna hemma under tisdagen på grund av livsfara då träd faller och grenar bryts av.

ANNONS

På måndagsvällen fick flera förare räddas från sina bilar då de inte kunde ta sig därifrån.

– Situationen är extraordinär, sade Michael Ehresmann då, och lade till att träd faller "som tändstickor".

ANNONS