Räddningsarbete på olycksplatsen.
Räddningsarbete på olycksplatsen. Bild: Isaac Buj/Europa Press/AP/TT

Terrass rasade på Mallorca – turister omkom

Flera turister finns bland de döda sedan en takterrass på en restaurang kollapsat på den spanska semesterön Mallorca. Det finns i nuläget inga uppgifter om att svenska resenärer har omkommit eller skadats.

ANNONS
|

Fyra människor har omkommit och minst ett tiotal har skadats i olyckan, som inträffade på en krog som ligger intill havet, på torsdagskvällen.

– Dödsoffren är två tyska kvinnor, 20 och 30 år gamla, en 23-årig spansk anställd och en 44-årig senegalesisk man, säger en polistalesman till nyhetsbyrån AFP.

Det är ännu oklart vad som fick hela eller delar av takterrassen att rasa. Det finns farhågor om att människor hamnat under rasmassorna.

Det finns inga uppgifter om omkomna eller skadade svenskar, enligt UD:s pressjour.

Olyckan inträffade i Playa de Palma. Ving har för närvarande 409 svenska gäster i området, men inga uppgifter om att någon av dem ska ha drabbats allvarligt.

ANNONS

– Det är ett populärt turistområde med många hotell och lägenheter strax utanför Palma stad. Det är populärt för skandinaver, men framförallt hos tyska resenärer, säger kommunikationschef Claes Pellvik.

Apollo har 41 svenska resenärer i området kring Palma.

– Vi har inga uppgifter om att någon har drabbats, säger pressansvarig Martina Krantz.

Tui har runt 1 600 svenska gäster på ön, varav ett tiotal i Playa de Palma. De har inte heller några uppgifter om att någon av deras svenska resenärer ska ha drabbats.

ANNONS