Runt 2 000 människor deltog i protesterna i London.
Runt 2 000 människor deltog i protesterna i London. Bild: Justin Tallis/AFP/TT

Tusentals demonstrerade mot migrantförslag

Tusentals människor har under dagen demonstrerat i London för att bland annat protestera mot den brittiska regeringens omstridda plan att stoppa migranter från att passera över Engelska kanalen. Regeringens plan är att hindra dem som kommer från att ansöka om asyl.

ANNONS
|

Runt 2 000 människor deltog i protesterna i London under lördagen, och många av dem hade plakat där det stod "ingen människa är illegal".

Regeringen planerar att förbjuda asylansökningar från alla som kommer illegalt till landet. Enligt planen ska de personer som grips för att ha illegalt tagit sig in i Storbritannien sedan deporteras "till sina hemländer eller till ett säkert tredje land". Förslaget är ett försök att stoppa tusentals migranter från att passera över kanalen i små båtar.

Enligt förslaget ska undantag göras för minderåriga, men bara om de inte haft vuxet sällskap när de kom till landet.

– Regeringen försöker få de här människorna att inte bara vara ovälkomna utan olagliga. Vi kan inte klassificera människor som olagliga, det är en rasistisk politik från en rasistisk regering, säger Mark Daly, en av arrangörerna bakom demonstrationen, till den brittiska nyhetsbyrån PA.

ANNONS

Andra demonstrationer hölls under dagen i Glasgow och Cardiff.

Förra året var det fler än 45 000 migranter som kom till Storbritannien genom att passera över Engelska kanalen i små båtar.

Unicef har tidigare uttryckt en "djup oro" över de föreslagna reglernas potentiella påverkan för minderåriga.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel plats där demonstranterna gick.

ANNONS