Under måndagskvällen kom det in flera larm om en älg som tagit sig ut på vägbanan på E6. Arkivbild.
Under måndagskvällen kom det in flera larm om en älg som tagit sig ut på vägbanan på E6. Arkivbild. Bild: Bilder: Laila Ekstedt

Älg på E6

Under måndagskvällen kom det in flera larm om en älg som tagit sig ut på vägbanan på E6 mellan Håbymotet och Gläborgsmotet.

ANNONS
|

Under måndagskvällen fick Trafikverket information om att det skulle befinna sig en älg på vägbanan på E6 mellan Håbymotet och Gläborgsmotet.

– Den är kvar. Vi har skickat ut en varning och hoppas att älgen hittar hem själv, sa Mats Olsson, vägtrafikledare på Trafikverket.

Trafikverket uppgav att älgen inte påverkade trafikläget och skickade ut en varning som skulle gälla till halv tio på kvällen.

– Det ska röra sig om en älgkalv. Vi har precis fått in larmet och vi ser vad vi kan få fram, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson på Polisregion Väst.

Under kvällen gjorde varken polisen eller räddningstjänsten någon insats på platsen.

ANNONS

Strax efter halv tio på kvällen meddelade Trafikverket att de inte hade fått in några fler samtal och därför skulle lägga ner ärendet.

– När vi inte får in något mer samtal misstänker att den har klarat sig. Vi antar att allt har gått bra, sa Mats Olsson på Trafikverket.

ANNONS