Ännu en anhållen efter mord i Färgelanda

En tredje person har anhållits efter det misstänkta mordet i Färgelanda i fredags. Polis vill ha fler vittnesuppgifter.

ANNONS
|

Ytterligare en man har anhållits efter det misstänkta mordet i Stigen, i Färgelanda i fredags, vilket P4 Väst var först att berätta.

– Det stämmer, vi har en tredje person anhållen sen i går. Det är samma brottsmisstanke, han är misstänkt för mord för tillfället, säger Fredrik Brax, chef på polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Det handlar om en man i 30-årsåldern. Sedan tidigare sitter två andra män i 40–55-årsåldern anhållna. Dessa greps med några timmars mellanrum under lördagen.

Offret, en man i 50-årsåldern, hittades livlös i fredags kväll. Mannen hittades utomhus och polisen uppgav i helgen att brottsplatsen är en altan nära där mannen hittades.

ANNONS

– Männen känner varandra men har ingen relation till varandra. Sedan händer det något som gör att 50-åringen blir misshandlad och knivhuggen till döds, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen, i lördags.

Ska obduceras

Uppgifterna om att mannen blivit knivhuggen är inget som Fredrik Brax vill bekräfta under måndagen.

– Jag vill inte gå in på vad det är för våld han har blivit utsatt för. Nu är det en rättsmedicinsk obduktion som är beställd som ska slå fast vad som orsakat mannens död, säger han.

Under helgen har polisen samlat in vittnesuppgifter och har hållit många förhör med grannar och andra boende i närheten liksom personer som kan ha uppgifter om händelsen. Polisens tekniker har också varit på plats för en kriminalteknisk undersökning.

– Vi är fortfarande i ett tidigt skede och vi är i vad vi kallar en insamlingsfas där vi samlar in så mycket information som vi kan, sen bearbetar vi det, säger Fredrik Brax och tillägger:

– Vi eftersöker fortfarande vittnen som har iakttagelser från brottsplatsen eller uppgifter som gör att vi kan föra utredningen framåt.

Trygghet och tips

Kan det komma att bli fler frihetsberövade?

– Vi jobbar förutsättningslös och försöker skapa oss en bild av vad som hänt under kvällen. Vi får se vart utredningen leder, vi kan inte utesluta att fler kan tas in.

ANNONS

Polisen i Västra Fyrbodal informerar att de kommer att finnas på plats i Stigen med sitt mobila poliskontor.

– Det är för trygghetsskapande åtgärder och för att underlätta för de boende i stigen att lämna uppgifter, säger Fredrik Brax.

LÄS MER:Man död efter knivskärning

ANNONS