Apotek utsatt för rån – gärningsmän hotade med kniv

Apotek Hjärtat i Brålanda i Vänersborgs kommun utsattes för ett rån på seneftermiddagen på torsdagen. Senare under kvällen greps en misstänkt person i Uddevalla kommun.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Polisen skriver på sin hemsida:

”Via vittnen samt överfallslarm har polisen fått vetskap via SOS om att ett rån ska ha inträffat på apoteket vid Törnrosgatan i Brålanda. Två män uppges ha varit inne i apoteket, troligen hotat med kniv. Troligen tillgripit läkemedel och sedan lämnat platsen i en mörk bil.”

Enligt polisen befann det sig troligen ytterligare en person i bilen som väntade på utsidan.

– Det ska vara tre personer som lämnade i bilen. Vi söker efter bilen men jag kan inte gå in på några detaljer kring själva flyktbilen just nu, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS

Det finns inga kända personskador men personalen uppges vara chockade.

– Jag kan inte säga exakt hur många enheter som är där och jobbar men det är ett antal. Även polishelikoptern har kopplats in för att hjälpa till i sökarbetet, säger Stefan Gustafsson.

Hundförare har sökt av brottsplatsen.

Händelsen ska ha inträffat strax efter klockan 17 på torsdagen.

Polisen uppdaterar på sin hemsida att ett gripande gjorts klockan 18.02:

”En polispatrull har stoppat en personbil som stämmer in på flyktbilen. En ensam förare i bilen som grips misstänkt för delaktighet i rånet. I bilen har polis även gjort fynd som styrker att personen som grips har varit delaktig i rånet. Flera beslag genomförs. Bilen tagen i beslag.”

Exakt var mannen gripits vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Han har gripits i Uddevalla kommun, säger jourhavande förundersökningsledare Ove Larsson.

Var det någon biljakt eller liknande?

– Nej. Jag kan inte gå in på detaljer men insatsen byggdes upp så att vi till slut kunde gripa den här misstänkte gärningsmannen.

De två andra gärningsmännen då?

– Vi har gripit en nu och givetvis söker vi efter att få fatt på övriga gärningsmän, säger Ove Larsson.

Tidningens reporter Rickard Sköld var på plats vid brottsplatsen vid klockan 18.45.

ANNONS

– Det är väldigt lugnt på platsen nu. Det är två civila polisbilar här. Jag såg hur en ur personalen på apoteket visade för polisen var flyktbilen stått och var den sedan åkte. Men överlag, väldigt lugnt här nu, säger han.

Vid 21.30 var det fortsatt endast en person gripen och sökandet efter övriga gärningsmän fortsätter.

– Vi vet att det rör sig om flera gärningsmän och vi söker efter dem, sen om det sker genom att man är ute och letar eller genom utredningsarbete det kan variera, säger Ove Larsson.

Den gripne mannen är förhörd och det är nu upp till åklagaren om mannen ska anhållas.

ANNONS