Bil körde in i pizzeria – förare misstänks för drograttfylla

Under onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänst och polis till en trafikolycka på Hisingen. Det skedde efter att en personbil körts genom en yttervägg på en pizzeria.

ANNONS
|

Vid 17-tiden på onsdagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Brunnsbotroget på Hisingen efter att en personbil körts genom fasaden på en pizzeria.

– Av någon anledning vi inte känner till i nuläget har personen kört in där. Vi jobbar just nu på att få ut bilen, sa Lars Justelius vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Polisen berättar att föraren fördes till sjukhus med ambulans, men uppges inte ha några allvarliga skador. Ingen annan ska ha kommit till skada.

– Det får man väl säga är tur i sammanhanget. Det kunde gått betydligt värre än så här, säger polisens presstalesperson i region Väst, Fredrik Svedemyr

ANNONS

Föraren är misstänkt för drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik och bilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

Vid sjutiden på onsdagskvällen var polis fortfarande kvar vid platsen.

”Det var som en actionfilm”

Munqit Margouza äger pizzerian och han stod själv och jobbade när bilen brakade genom väggen. Hela händelsen beskriver han som en chock.

– Det var som en actionfilm, som om man ser på ”Fast and Furious”. Det är en hemsk skada och bilen hänger här fortfarande, man måste lyfta upp den med en kran, sa han någon timme efter händelsen.

– Det känns fruktansvärt, det här är vårt levebröd och någon kör in och förstör din verksamhet. Det känns fel i både hjärna och hjärta, säger han.

ANNONS