Bil voltade på väg 172 vid Ödeborg

En personbil körde på torsdagsmorgonen av vägen utanför Ödeborg. En person kördes till Näl med ambulanshelikopter, men hennes liv gick inte att rädda.

ANNONS
|

Strax före halv sju på torsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på väg 172, strax norr om Ödeborg i norrgående riktning. Det rörde sig om en singelolycka där en personbil voltade och hamnade på sidan i diket.

Ambulans, räddningstjänst och polis ryckte ut och även ambulanshelikopter kallades till platsen.

En person ska ha färdats i bilen och var kvar i den när räddningstjänsten kom fram. Hon fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Vi har fått ut personen ur bilen. Men hon är illa däran, allvarligt skadad. Ambulans är på plats och sjukvård pågår, sa Simon Willner, vakthavande befäl på räddningstjänsten, vid sjutiden.

ANNONS

Vägen var avstängd under räddningsarbetet men strax före åtta meddelade räddningstjänsten att räddningsinsatsen var avslutad och att man lämnat platsen.

Kvinnan hade då transporterats till Näl med ambulanshelikoptern. Vid 21-tiden på torsdagskvällen meddelade polisen på sin hemsida att kvinnan i 75-årsåldern avled på grund av de skador hon fick. Anhöriga har underrättats.

Polis har beslutat att ta olycksbilen i beslag för teknisk undersökning.

ANNONS