Brand på Rasta i Lilla Edet

Under lördagen bröt en brand ut på Rasta längs med E45 i Lilla Edet. Två män greps på plats och är numera anhållna misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet kom till SOS Alarm klockan 13.06 på lördagen, och handlar om en brand på Rasta i Lilla Edet. Det började med att brandlarmet gick, och sedan ska man ha bekräftat att det brann i motellets tak.

Räddningstjänsten fick snabbt släckt de synliga lågorna men var kvar på platsen till 15-tiden för att undersöka så det inte spridit sig i konstruktionen.

– Jag är inte säker på att det brunnit inne i något rum. Vi håller på att säkerställa så det inte är någon spridning. Vi går igenom alla våningar, även vinden, sade insatsledare Anders Svensson till TTELA strax innan klockan 14.

ANNONS

Alla, både personal och boende på motellet, tog sig ut ur byggnaden direkt när larmet gick, enligt personalen

Räddningstjänsten kom fram till platsen klockan 13.13, med styrkor från Lilla Edet. Det var även styrkor från Nol och Stenungsund på plats. Som mest hade räddningstjänsten åtta enheter på plats samtidigt. De sista lämnade strax efter klockan 15. En ambulans och en akutbil var på platsen men lämnade utan att ta med sig någon person.

Grov allmänfarlig vårdslöshet

Även polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. Det slutade med att man grep två män som nu är misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet.

– Jag kan inte gå in på vad som hänt. Men jag kan säga som så att de hanterat eld på ett oförsiktigt sätt, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

– Vi har haft förhör och har gjort ett par beslag, säger han.

Ett par timmar efter branden anhölls de båda männen.

ANNONS