Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen torsdagen den 21 april 2022.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Lärlingsplatserna för vuxna i Uddevalla tredubblas för att möta efterfrågan – från 35 till 110 platser. Samtidigt etableras Lärlingscentrum på Margeretegärdeskolan. På så sätt ska företagens behov av yrkeskompetens matchas med de som idag står långt från arbetsmarknaden.

– Vi vill öka antalet platser för att möta efterfrågan, säger Maria Jonasson, lärlingsutvecklare på Uddevalla vuxenutbildning.

LÄS MER: Jättesatsning på nytt lärlingscentrum i Uddevalla

Under en fisketur på annandag påsk drog 18-årige Max Larsson upp en håkäring – på över 600 kilo. Det kan vara den största fisk som någonsin fångats med spö i Sverige.

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att den var så stor, det var som att få upp en dinosaurie, säger han.

ANNONS

LÄS MER: Max drog upp rekordstor fisk: ”Som att få upp en dinosaurie”

En flicka i yngre tonåren från Uddevalla hängde ut en man som dömts för våldtäkt mot barn på sociala medier. Till följd åtalades hon av åklagare för grovt förtal. Inför rättegången varnar nu polisen allmänheten att tänka sig för innan man skriver om andra personer på sociala medier.

– Man bör vara försiktig hur man uttrycker sig och vad man formulerar i skrift, säger Lars Eckerdal, polisområdeschef för Fyrbodal.

LÄS MER: Tonårsflicka hängde ut våldtäktsman på sociala medier – åtalas gör grovt förtal

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.

ANNONS