Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen lördag den 1 oktober 2022.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I två och ett halvt år har Nils varit LVU-placerad hos sina farföräldrar. Han hade just börjat förskoleklass, såg fram emot sin födelsedag, resan till London och en ny liten hundvalp när hela hans liv vändes upp och ner. En förmiddag i början på september hämtades han utan förvarning av socialtjänsten och polis för vidare transport till ett nytt familjehem på okänd ort. Hans farmor och farfar vet fortfarande inte var eller hos vem han är.

– Att göra så här är i princip oursäktligt, säger Kjerstin Almqvist, senior professor i psykologi och expert på barn och trauman.

LÄS MER: Nils cyklade till skolan – kom aldrig hem igen

ANNONS

Vid lunchtid på fredagen blev en mindre hund angripen av två andra hundar under en promenad i Uddevalla.

– Det var helt oprovocerat, säger Emmy Östholm, vars mammas hund fick avlivas efter attacken.

LÄS MER: Hund bets till döds i Uddevalla

Roger Carlsson i Lysekil är den enda kvarvarande auktoriserade zoologiska konservatorn i Bohuslän och Dalsland. Ett yrke med allt färre utövare som inte bara kräver teknisk skicklighet, utan även en konstnärlig ådra och gedigna kunskaper om djur och natur.

– Det finns så många olika slags fåglar och djur, och varje art är i olika storlekar och i olika åldrar, säger Roger Carlsson.

LÄS MER: Roger är Bohusläns enda konservator: ”Skitmycket att lära sig”

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.

ANNONS