Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen måndagen den 18 juli 2022.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I Varberg finns Håstensgrillen, som säger sig servera Sveriges största portioner. Folk vallfärdar från hela landet för att försöka äta upp en ”Big brutal viking insane monstersteak” eller en ”Arnold Cheesenator”. Alldeles nyligen åt en gäst så mycket mat att till och med den luttrade ägaren tappade hakan.

LÄS MER: Gatuköket med Sveriges största portioner

Bristen på laddplatser för elbilar är påtaglig på flera platser i Bohuslän. På Smögen blev det upprört i sociala medier efter att en lokal företagare började hyra ut parkering med laddning vid sin lokal, ett stenkast från Smögenbryggan - för 995 kronor dygnet.

ANNONS

LÄS MER: Företagare hyrde ut laddningsplatser på Smögen – för tusen kronor dygnet

När upphandlingen med Västtrafik om skolskjutstrafik löper ut 2024 ska ett nytt avtal slutas. Genom ett undantag från lagstiftningen vill kommunen i stället anlita det egna bolaget Omnibus, men beslutet uppskattas inte av alla.

LÄS MER: Nytt kommunavtal om skolskjuts – kan bryta mot lagen

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.

ANNONS