Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen torsdagen den 1 september 2022.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Uddevalla har aldrig haft en kvinna på posten som kommunstyrelsens ordförande. "Pinsamt”, tycker Anna-Lena Heydar (S). Men trots att hon står överst på valsedeln lämnar hon plats för ännu en man som ordförande om S styr i kommunen efter valet.

– Vi har alltid haft en kvinna och en man som kommunalråd, men inte som ordförande. Jag kan hålla med om att det är på tiden nu, säger Anna-Lena Heydar.

LÄS MER: Bara män på politiska toppen i Uddevalla – dominansen kan fortsätta efter valet

Om man promenerade längs Riversideängen på torsdagsmorgonen kunde man få en oväntad syn: vattnet var fläckvis neongrönt. Västvatten förklarar varför.

ANNONS

– Det är för att vi ska veta vart vi ska testa vattnet, så att vi testar rätt vatten helt enkelt, säger Annika Kempe, kommunikatör på Västvatten.

LÄS MER: Därför är vattnet grönt i Bäveån

Familjen Engblom och Rösholmens sjömack har försett båtägare med drivmedel mellan Smögen och Kungshamn sedan 1970-talet. Macken kommer fortsätta att göra det, men i fortsättningen i ny regi.

– Vi båda tyckte att de var roligare att göra det tillsammans, säger Lotta Björkman, som är en av de som kommer möta de nya kunderna.

LÄS MER: Klassisk sjömack får nya ägare

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.

ANNONS