Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen fredagen den 2 september 2022.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Med en politisk slagsida lika blå som havet som omger ön var Smögen det tydligt mest borgerliga valdistriktet i Bohusläningens bevakningsområde förra valet.

– Det är ingen i släkten som är sosse precis, säger Marie-Louise Östlund, 63, uppväxt på ön.

LÄS MER: Därför röstar Smögen höger: ”Välmående liten ö”

Ken Akamatsu föll ihop medvetslös och såg ut att ha svalt tungan. Publiken på Skarsjövallen höll andan under några långa minuter. Nu berättar LSK-spelaren själv om dramat, minnesluckorna, framtiden och sin tacksamhet till hjältarna som hjälpte honom.

– Jag minns inte någonting från situationen eftersom jag var avsvimmad en stund. Jag hörde att jag bet Argjends hand ganska hårt, säger Ken Akamatsu till Bohusläningen dagen efter händelsen.

ANNONS

LÄS MER: Ken Akamatsus första ord efter otäcka smällen mot Varberg: ”Minns inte någonting”

En polis i Fyrbodal blev under ett spaningsuppdrag angripen av fästingar på stora delar av kroppen när han gick genom en skog. I en anmälan hävdar polismannen att det fanns risk att drabbas av TBE på grund av bristfällig utrustning.

”Jag borde haft friluftskläder med åtsnörning vid fötter och armar samt midja för att skadeinsekterna ej skall komma in på huden.” skriver polisen i sin anmälan.

LÄS MER: Polis angreps av fästingar under span – kräver bättre utrustning

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.

ANNONS