Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen torsdag den 15 september 2022.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Tuva Ström, 11 år, nekas sedan terminens start särskild skolskjuts på eftermiddagarna. Istället hänvisas hon till allmänna kommunikationer. Flera dagar i veckan innebär det bussbyte, väntan på Kampenhof och en tre kilometer lång promenad hem.

LÄS MER:11-åriga Tuva får tre timmars resväg hem från skolan

För ett år sedan öppnade Danny’s kök och bar i den klassiska lokalen mitt i centrum. Nu storsatsar restaurangen på att bli stadens nya nöjesställe och förutom quiz och trubadurkvällar byggs en helt ny karaokescen.

– Folk som inte står på scen vanligtvis ska få känna sig som en stjärna i tre minuter här, säger nöjesansvarige för restaurangen Ronnie Hultstrand.

LÄS MER:Danny’s storsatsar – vill bli Uddevallas nya nöjesställe

Efter år av förberedelser, och viss dramatik, var det i dag äntligen dags – konstnären Carolina Falkholt fattade sprayburken och nu är arbetet igång med Uddevallas nya muralmålning – en hyllning till Uddevallas gitarrhjälte Strängen.

ANNONS

LÄS MER:Nu är arbetet med Uddevallas hyllning till Strängen i gång

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.

ANNONS