Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen fredag 4 november 2022.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ett passagerartåg och en personbil kolliderade under fredagen i Skee i Strömstad kommun. En person uppges vara lindrigt skadad efter olyckan. Tågtrafiken var stoppad under flera timmar.

LÄS MER: Personbil och tåg i krock

El är pengar. Energikrisen gör svenskarna mer klimatsmarta – för att spara pengar. I höst har kunderna rusat till hemmafixarkedjor som Clas Ohlson, Jula och Ikea för att minska energiförbrukningen. Nu säljer elmätare och andra hjälpmedel slut.

LÄS MER: Rusning efter elmätare, tofflor och matlådor när svenskar vill spara pengar

Det tog cirka fyra timmar att transportera den 500 ton tunga och 42 meter långa reaktorn från Basteviksholmarna till Preemraff i Lysekil.

ANNONS

För att klara uppdraget behövdes en specialgjord transportvagn med 160 hjul. Transporten av reaktorn är en del i ett projekt som syftar till att öka produktionen av förnybar diesel på raffinaderiet.

LÄS MER: Jättetransport i snigelfart när Preemraff byggs ut igen

Dagens toppnyheter är ett axplock av nyheterna från dagen som gått. Fler nyheter hittar du på Bohusläningens sajt.

ANNONS