Dagens toppnyheter

Ett urval av händelser från nyhetsdagen fredagen 3 juli 2020.

ANNONS

Sökandet efter en man som misstänktes för ett mordförsök under torsdagseftermiddagen i Uddevalla fick ett odramatiskt slut.

– Han kom in självmant sent i går kväll, han sitter anhållen nu, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Den misstänkte är en man i 20-årsåldern. Mer vill inte Stefan Lång berätta i nuläget. Polisen vill heller inte säga om någon kniv eller annat vapen har tagits i beslag eller gå in på några omständigheter kring knivdådet.

LÄS MER:En knivskuren i Uddevalla – man anhållen misstänkt för mordförsök

Vårdcentraler i Herrestad, Dals-Ed, Bengtsfors och Partille fick coronatester med QR-koder från Sahlgrenska universitetssjukhuset. QR-koderna länkar ihop provet med provsvaret. Men på Sahlgrenska har personalen blandat ihop proverna vilket lett till att de testade fått fel provsvar.

ANNONS

– Det är nästan omöjligt att säga hur många som kan ha blivit smittade. Det beror helt på hur lång tid det har gått mellan provtagningen och att det här beskedet kom. Det kan röra sig om allt mellan en till hundra personer som vi behöver smittspåra, säger Lars Palmqvist, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

LÄS MER:70 personer kan ha fått fel provsvar när QR-koder blandades ihop

Åtta nya butiker som öppnar i en andra utbyggnadsetapp på Torp köpcentrum gör att köpcentret med sin västra och östra del på sikt är på väg att bli en av Sveriges största.

2017 hade Torp köpcentrum 1,6 miljarder i omsättning. Siffror som kommer öka.

– Ja, det är offensivt att öppna nytt nu i pandemitider. Torp är ett av de större handelsområdena i Sverige. Östra och Västra Torp tillsammans blir till ytan ett av de största handelsområdena i Sverige, säger Per Andersson som är senior detaljhandelsanalytiker vid handelns utredningsinstitut, HUI.

LÄS MER:Torp växer – åtta nya butiker invigs

ANNONS