Död man hittad på udde – polisen misstänker mord

Den döda man som hittades på en udde i Strömstad har nu identifierats. Mannen har varit försvunnen i ungefär en månad. Polisen utreder fortsatt ärendet som mord.

ANNONS
|

Mannen anmäldes försvunnen i slutet av januari och polisen kan på lördagsmorgonen bekräfta att anhöriga till den avlidne mannen har underrättats.

– Vi knackade dörr och sådant igår och avspärrningarna är hävda. Nu inväntar vi den rättsmedicinska undersökningen, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare på västra Fyrbodal på lördagsmorgonen.

Det var strax efter tre på fredagseftermiddagen som en död man hittades på en udde i Strömstad. Dödsorsaken har inte kunnat fastställas och polisen har därför inlett en förundersökning gällande mord, det skriver polisen på sin hemsida.

– Det är oklarheter som måste utredas vidare. Jag kan säga att det är utomhus på en udde i anslutning till Strömstad, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

ANNONS

Kriminaltekniker kom till platsen strax innan klockan 19 för att undersöka fyndplatsen. Kroppen kommer att undersökas rättsmedicinskt för att en dödsorsak ska kunna fastställas.

– Vi arbetar för att identifiera den här mannen, men en slutlig identitet kommer fastställas i en rättsmedicinsk undersökning.

Kroppen hittades av en förbipasserande som larmade polis. Anna Göransson på polisen är mycket förtegen om detaljerna kring fyndet.

– Vi går inte in på något mer än att det är ett oklart dödsfall och att vi arbetar för att kunna utesluta att brott ligger bakom, säger hon.

Ett stort område har spärrats av

Sten-Rune Timmersjö är chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal. Han har inte varit ute på platsen men har varit i kontakt med patrullerna som är i Strömstad. Ett ganska stort område har spärrats av i väntan på att den tekniska undersökningen ska bli klar.

– Jag vet att de har anträffat en död man och har spärrat av ett större område, säger han och fortsätter:

– När man gör ett fynd så börjar man med att åka dit och konstatera om personen i fråga är död eller inte. Sedan väljer man, som i detta fallet, att frysa läget och tillkalla polistekniker för att göra en undersökning av kroppen och omgivningen.

ANNONS

Sedan väntar förhör med de personer som gjorde fyndet, för att man i ett sista skede genomför dörrknackning i området. Samtidigt ska den avlidne identifieras.

– Man tar fram listor över försvunna personer i Västra Götaland och försöker göra jämförelser om man har en uppfattning av hur personen ser ut. Man kan också se på tatueringar och i sista hand använder man tänder eller dna, säger han och lägger till att man inte utesluter något i dagsläget.

En beredskapsorganisation sköter utredningen under kvällen, och Sten-Rune Timmersjö räknar med att han blir involverad i utredningsarbetet under morgondagen.

Vet ni hur länge kroppen legat där?

– Ingen aning. Det tror jag inte att poliserna på plats har någon känsla för heller.

På lördagsmorgonen berättar polisen att avspärrningarna är hävda och att inga aktiva utredningsinsatser väntas under dagen.

– Vi väntar på svar från den rättsmedicinska undersökningen, säger Lasse Ström.

ANNONS