Elvaårige Melker räddade flicka från att drunkna

En härlig sommardag med bad i Öresjö hade kunnat sluta i en tragedi. Detta om det inte vore för Melker Dalung, 11, som av ren instinkt räddade en ung flicka från att drunkna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det hela inträffade i fredags när elvaårige Melker Dalung var vid Öresjö i Trollhättan och badade tillsammans med sin mamma och lillasyster. Melker, som är en van simmare badade för fullt och hoppade från bryggan när en flicka i hans ålder frågade om de båda bottnar i vattnet.

– Jag sa att ”nej, jag gör inte det” och hoppade igen. När jag kommer upp igen ser jag att tjejen är i vattnet och har panik. Hon verkar inte kunna simma så jag vet inte hur hon hamnade i vattnet, säger Melker Dalung.

LÄS MER:Joel kunde ha drunknat – räddades av kompisarna

Vad tänkte du då?

– Jag tänkte inte så mycket utan bara hoppade i för att rädda henne. Hon hade panik. Vi lär oss om livräddning där jag tränar (hos Trollhättans Simsällskap) men inte i exakt såna här situationer.

ANNONS

Flickans panik gjorde det svårt för Melker att rädda henne. Under tumultet hamnade hennes händer på Melkers huvud och han blev nedtryckt under vattnet.

– Då blev jag rädd och trodde att jag skulle dö. Mitt hjärta började slå jättefort, säger Melker Dalung.

Efter någon sekund kommer han upp över ytan igen.

– Då tar jag mig till bryggan för att hämta andan snabbt och samla kraft för att hjälpa tjejen. Efter det lyckades jag ta henne till kanten så hon kunde ta sig upp.

Väl uppe möts de båda av flickans mamma, som tjejens lillebror sprungit och hämtat under Melkers hjälteinsats.

”Jag blev oerhört stolt”

Melker Dalungs mamma Emma var vid en annan brygga med Melkers lillasyster när det dramatiska inträffade. Melker simmade till henne och berättade vad som hänt.

– Då trodde jag att tjejen fortfarande var i nöd och gjorde mig redo att hoppa i. Jag blev oerhört stolt och orolig när jag förstod vad Melker hade gjort, säger Emma Dalung.

Efter räddningsinsatsen ville Melker fortsätta bada då några av hans kompisar hade kommit till badplatsen. Men kort därefter blev det dags att åka hem.

– Han blev lite skärrad efteråt, säger Emma Dalung.

– Jag märkte att var helt slut och chockad, säger Melker Dalung.

ANNONS

Det blev dock inte en lång paus från badandet. När tidningen träffade Melker och Emma Malung vid Öresjö så passade Melker på att ta sig ett bad.

ANNONS