En person gripen efter hot mot polisstation

Polisstationen i Stenungsund spärrades av efter att ett hot riktats mot stationen och dess personal. Beväpnad polis bevakade platsen i flera timmar tills en man i 50-årsåldern kunde gripas misstänkt för grovt olaga hot.
– Vi hade viss information att gå på vilket ledde till att vi fick tag på den här mannen, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i Storgöteborg.

ANNONS
|

Vid tvåtiden under måndagseftermiddagen mottog polisstationen i Stenungsund ett hot som gjorde så att stationen behövde spärras av.

– Vi har förhöjd bevakning där och har spärrat av stationen efter ett olaga hot, säger Peter Adlersson och fortsätter med att säga att de inte vill släppa fler detaljer kring händelsen.

Om stationen i fråga mottagit några liknande hot tidigare finns det i nuläget inte någon information om från polisens presstjänst, däremot så har hoten mot polisanställda ökat, tillägger Peter Adlersson.

En person gripen och anhållen

Bevakningen av polisstationen kvarstod vid femtiden på eftermiddagen och en förundersökning om grovt olaga hot inleddes.

– Bevakningen pågår fortfarande och vi arbetar parallellt med utredningsbiten. Där sker vissa åtgärder på andra platser också för att lokalisera en misstänkt, men ingen är i nuläget frihetsberövad, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Strax innan sju på kvällen kunde polisen meddela att en man i 50-årsåldern gripits i Alingsås kommun och även anhållits misstänkt för grovt olaga hot.

– Vi höll på ganska intensivt med utredningsåtgärderna. Vi hade viss information att gå på vilket ledde till att vi fick tag på den här mannen, säger Peter Adlersson.

Avspärrningarna hävda

Vilken typ av information det rör sig om eller vad som var orsaken till hoten kan han däremot inte uttala sig om.

– Han har ringt från en telefon som exempelvis lämnar spår. Sen finns det lite olika uppgifter i ärendet som jag inte närmare kan gå in på.

Gripandet ska ha gått lugnt till och under kvällen ska mannen höras mer ingående i förhör. Misstanken är att han ska ha ringt in till polisstationen i Stenungsund och uttalat hot mot både stationen och polispersonal.

Avspärrningarna runt polisstationen kunde hävas efter gripandet.

ANNONS