En person hittad död i vattnet vid färjeläge i Göteborg

En kropp har hittats i vattnet vid Klippans färjeläge i Göteborg på fredagen.
– Personen i fråga är död. Vi hanterar det som ett dödsfall i nuläget, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

Under gårdagen larmades räddningstjänsten till Klippans färjeläge och sökte efter en kropp, efter att en förbipasserande upptäckte att något flöt i vattnet.

Sökandet avslutades efter två timmar, men på fredagen är både räddningstjänst och polis på plats igen. Vid Klippans färjeläge har nu räddningstjänsten tagit upp en kropp ur vattnet.

– Man håller på att ta upp en kropp ur vattnet. Jag utgår från att personen är död, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen på fredagsmorgonen.

Vid 10.30 kunde han bekräfta att personen som hittats är död. Det är för tidigt att säga om man misstänker något brott. Personen är inte identifierad i nuläget.

ANNONS

– Vi hanterar det som ett dödsfall i nuläget, säger Peter Adlersson.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord och kan inte utesluta brott. Kroppen som hittats kommer genomgå en rättsmedicinsk undersökning, för att fastställa dödsorsaken.

– Man har inlett en förundersökning om mord för att göra utredningsåtgärder, säger Peter Adlersson.

Avspärrningar påverkade båttrafiken

Medan kroppen togs upp ur vattnet stannade inte Västtrafiks båtar vid Klippans färjeläge.

– Polisen har spärrat av hållplatsen, så båtarna hoppar över det färjeläget, säger Karl Hansson, störningskoordinator på Västtrafik.

Men strax efter 11 meddelade de att båtarna börjat gå som vanligt igen. Polisen är däremot fortsatt kvar på platsen.

Texten uppdateras.

ANNONS