Explosion i bostadsområde i Bohus

Under natten till måndag exploderade det vid ett hus och en bil i ett bostadsområde i Bohus. Polisen har spärrat av platsen och det nationella bombskyddet är på plats.

ANNONS
|

Det var klockan 03.26 som polisen fick in flera larm om att en explosion inträffat i ett bostadsområde i Bohus, Ale kommun.

– Det har skett någon form av explosion i området, men det har bara blivit materiella skador. Det är ett hus och en bil som har skadats, säger Johan Josarp, polisens vakthavande befäl i Väst.

Polisen har spärrat av platsen och det nationella bombskyddet är på plats. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

Det finns inga uppgifter om några personskador men det går inte att utesluta att det befann sig personer i fastigheten enligt Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

ANNONS

Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning och jobba med vittnesuppgifter.

– Vi behöver behöver ta reda på vem attentatet är riktat mot och varför, säger Ostler.

Det är andra explosionen på en vecka i kommunen. Det var för exakt en vecka sedan, vid nästan samma tidpunkt, som det inträffade en explosion vid en villa i Bohus. Där blev en ytterdörr delvis söndersprängd.

Enligt polisen är det i nuläget okänt om det finns något samband mellan händelserna.

– Det är för tidigt att säga om det finns något samband men det är ingenting vi utesluter, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Texten uppdateras

ANNONS