Polisen omhändertog mannens hagelgevär kort efter händelsen.
Polisen omhändertog mannens hagelgevär kort efter händelsen. Bild: Johan Nilsson/TT

Flickor besköts med hagelgevär i Falköping

Tre flickor i tonåren körde fel och hamnade på en gård i Dala utanför Falköping. På väg därifrån blev deras bil beskjuten bakifrån av en man med ett hagelgevär.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var strax efter midnatt som tre 16-åriga flickor i en mopedbil sökte efter en adress i området Stenstorp utanför Falköping. De körde fram till en gård men valde att vända när de insåg att de kört fel. Då blev de plötsligt beskjutna.

– Det är en man som kliver ut när flickorna ska vända och skjuter skott som träffar bagageluckan och bakrutan, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid Polisen region Väst.

Hagelgevär i beslag

Flickorna körde sedan in till centralorten där de berättade vad som hänt för allmänheten och polis kallades till platsen. Patrullen åkte sedan upp till gården och tog kontakt med mannen.

ANNONS

– Polisen tar hans hagelgevär i beslag. Mannen ska då berätta att han tidigare skjutit med det upp i luften för att skrämma vad han tror är tjuvar, säger Thomas Fuxborg.

Flickorna skärrade efter händelsen

Mannen som är i 70 årsåldern är nu misstänkt för försök till grov misshandel men är inte gripen utan har fått stanna på gården.

– Han kommer att kallas till polisen och höras om detta, sedan är det upp till åklagare om de vill väcka åtal, säger Thomas Fuxborg.

Flickorna klarade sig utan fysiska skador efter händelsen men är enligt polisen skärrade.

LÄS MER:Kvinna misshandlad av flera kvinnor vid hållplats

LÄS MER:Trio försökte stjäla båt – när ägaren sov ombord

ANNONS