Fortsatt ökning av coronasmittade patienter

Antalet coronasmittade patienter som vårdas inom NU-sjukvården fortsätter öka. Lördagens siffror är de högsta hittills. 48 patienter har viruset, varav elva vårdas på intensiven.

ANNONS

– Det är ingen dramatisk skillnad men det totala antalet är något mer än tidigare i veckan. Det är en långsam ökning som vi ser det, säger Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården.

Hur tror ni det kommer se ut längre fram?

– Det är omöjligt att svara på men vi räknar med att det kommer fortsätta vara en långsam ökning med antalet patienter som behöver sjukhusvård ett tag till. Men jag vill varken spekulera hur många och hur länge.

Bohusläningen har tidigare rapporterat om att ett flertal anställda på Näl har smittats av covid-19. Niklas Claesson berättar det är stor sjukfrånvaro på vissa avdelningar och att läget därmed är ansträngt.

ANNONS

– Men det fungerar relativt väl. Vi gör vad vi kan med att omfördela patienter och personal, säger han.

LÄS MER:20 vårdanställda på Näl hemma efter spridning på avdelning

Även sett till hela regionen är det fler coronasmittade patienter som får sjukhusvård än någonsin tidigare. Totalt befinner sig 326 patienter, varav 91 får intensivvård, på regionens sjukhus. Allra flest är patienterna på Sahlgrenska Universitetssjukhus, 167 personer.

ANNONS