Fredrik fick nog av regnet – anmäler Moder jord till ARN

Fredrik Molander från Sjuntorp väntade sig sol och fint väder under semestern, men istället blev det tvärtom. Därför anmäler han Moder jord till ARN, Allmänna reklamationsnämnden.
– Vet inte vem man ska klaga på för vädret, så det fick bli Moder jord, säger Fredrik Molander.

ANNONS
|

I juni varnade SMHI om höga temperaturer och det såg ut att bli en varm och torr sommar. Men när juli kom och det var dags för semester slog väderförhållandena om och regnet vräkte ner nästan hela månaden.

Fredrik Molander från Sjuntorp hoppades på att få njuta av sommarvärmen under semester. Så blev inte fallet och istället fick han regn nästan varje dag. Nu har han skickat in en anmälan till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, för att vädret blev dåligt.

”Jag har väntat ett år på en ny semester. Det utlovades fint väder i broschyren men jag fick inget av det som utlovades. På sommaren skall man leva kravlöst utan krav på kläder eller större planering. Jag har upplevt en semester helt tvärt emot. Det har verkligen regnat varje dag på min semester. Nu behöver jag vänta ett helt år igen. Känner mig verkligen lurad”, skriver Fredrik Molander i sin anmälan.

ANNONS

”Hade varit en kul grej”

Trots att han återkommande har bett om att få bättre väder, har vädergudarna inte gett honom något gehör. En regnig dag under semestern bestämde han sig för att skicka in anmälan till ARN.

– Jag tänkte att det hade varit en kul grej. Det har varit lite hopplöst under semestern, men det var inte för att provocera utan mest för att få det ur systemet, säger Fredrik Molander.

För att skicka iväg anmälan var han tvungen att besvara en rad olika frågor. På frågan om vad han begärde av Moder jord svarade han: ”Lite svårt att kräva något av någon som inte har ett riktigt företag registrerat. Men en normal sommar hade varit uppskattat.”

– Jag försökte göra det lite övertydligt att det inte var allvarligt med själva anmälan. Det var några kriterier för att komma igenom, så man fick skarva igenom för att få ihop det, säger Fredrik Molander.

Hur seriös var du med din anmälan?

– Nej absolut inte seriös. Jag hade hoppats att personen som tog emot det hade sett det med glimten i ögat. Jag hoppas det kom fram.

Vad tänker du att du vill ha för gehör på din anmälan?

ANNONS

– Det beror nog på vem som tar hand om ärendet. Antingen är man öppensinnad och tar det med en klackspark. Värsta fall är det någon som kanske tycker det är stötande på något sätt. Förhoppningen är att det ska vara en rolig grej.

Inte fått svar från ARN

Om det blir något gehör eller inte får Fredrik Molander se. Än så länge har han inte fått något svar från ARN på sin anmälan.

– Jag har inte heller räknat med att få ett svar. Det finns inget att göra åt saken. Det är väl inte jorden i sig man ska klandra för dåligt väder, men en dag om året kan man få ha det gott tycker jag. Vet inte vem man ska klaga på för vädret, så det fick bli Moder jord.

I efterhand önskar Fredrik Molander att han tagit semester tidigare än gjort.

– Med facit i hand skulle jag tagit semester en månad tidigare. Vi fick ju nästan ingen nederbörd alls i juni.

LÄS MER:Regn, blåst och åska – följ ovädret Hans framfart i Västsverige

LÄS MER:Regnet slår hårt mot bönderna: ”Får inte fortsätta”

LÄS MER:Trångt på Torp köpcentrum under regnig sommar

ANNONS