Stugan är helt övertänd och räddningstjänsten kommer låta den brinna ner till grunden.
Stugan är helt övertänd och räddningstjänsten kommer låta den brinna ner till grunden. Bild: Johan Sjöström

Friluftsstuga övertänd i Skara – VMA utfärdat

Ett VMA utfärdades på lördagsmorgonen sedan en friluftsstuga börjat brinna i Skara. Byggnaden kunde inte räddas, och polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.
– Stugan i sig har brunnit ner, i stort sett, säger Conny Johansson vid räddningstjänsten i Skara vid 8-tiden på lördagen.

ANNONS

Det var vid 04.39 som SOS larmades om att Petersburgs fritidsanläggning börjat brinna. När räddningstjänsten kom till platsen konstaterade de att byggnaden inte går att rädda.

– Huset är övertänt och vi kommer låta det brinna ner till grunden. Det finns ingen spridningsrisk och inga hus i närheten. Vi kommer ha en aktiv insats fram till lunchtid och sen kommer vi ha efterbevakning, säger Tomas Knapasjö vid räddningstjänsten i Skara.

Räddningstjänsten utfärdade ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, och räddningsledaren uppmanade alla i området Sörskogen att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation. Vid 07.30 avslutades det viktiga meddelandet till allmänheten och rekommendationen att hålla sig inomhus tog bort.

ANNONS

Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Vi har inte klarlagt vad det är som har gjort att det börjat brinna, men det kommer att ske någon slags platsundersökning så småningom, så får vi se om vi hittar något där, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

– Man gör alltid en anmälan för att vi ska kunna göra en platsundersökning. Sedan kan det visa sig att det inte är något brott, men vi startar alltid en förundersökning just för att kunna utreda det.

Strax efter 8 var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen, uppger Conny Johansson, vakthavande befäl.

– Stugan i sig har brunnit ner, i stort sett, men vi är fortfarande där och övervakar så att det inte sprider sig. Det brinner och ryker fortfarande lite grann. Vi kommer troligen vara kvar till efter lunch någon gång, säger han.

ANNONS