Fullt utvecklad brand i villa

Under natten till söndag bröt en kraftig villabrand ut i Brålanda. Räddningstjänst ryckte ut till platsen med ett stort antal enheter. En man som anmälts saknad befaras av polisen ha omkommit i branden, skriver TTELA. En kvinna fördes till sjukhus med allvarliga brännskador.

ANNONS
|

Det var klockan 03.01 som larmet om en brand i en villa inkom till SOS Alarm. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med ett stort antal enheter. Polis och ambulans larmades också till platsen och en kvinna fick föras till sjukhus med ambulans.

– Kvinnan är allvarligt brännskadad, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

En man i 75-årsåldern som också var skriven på adressen anmäldes under natten saknad. Under söndagseftermiddagen gick polisen ut med att han högst troligt befunnit sig i bostaden, rapporterar TTELA.

– Vi har inte gjort den tekniska undersökningen men det är mycket troligt att han har befunnit sig i huset. Vi har varit i kontakt med hans anhöriga, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS

Villan brinner ner

Tidigt på söndagsmorgonen stod det klart att villan inte skulle gå att rädda utan fick brinna ner helt.

– Det har också varit kraftigt gnistregn i området så vi har haft ett par styrkor som har åkt runt och sett till att branden inte sprider sig. Det har varit så varmt att brandslangar på vägen utanför har smält av värmen och rutor på intilliggande hus har spruckit av strålningsvärmen, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på Räddningstjänsten.

Boende som befann sig i två hus intill det brinnande huset evakuerades därför av räddningstjänsten under natten. Det var först under morgonen som boende kunde återvända till sina bostäder.

– Vi utrymde närliggande fastigheter för att vara på den säkra sidan, säger Tero Paakki vid räddningstjänsten.

Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet

Polisen har spärrat av platsen och kommer att genomföra en teknisk undersökning så snart det är möjligt.

– Vi har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och det tyder väl på att det har börjat inne i huset. Men det får vi utreda så småningom, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS