Grundskola utrymdes efter kraftig smällare kastats

På måndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till Strömstiernaskolan i Strömstad efter att brandlarmet hade gått. Framme på plats visade det sig vara en kraftig smällare som hade kastats.

ANNONS
|

Vid 10:30-tiden larmades räddningstjänsten med två enheter till Strömstiernaskolan, en grundskola i Strömstad, där brandlarmet hade startat.

– Det har varit en kraftig smällare som någon kastat hänsynslöst från andra våningen i kafeterian, säger Stefan Toftedahl, styrkeledare hos räddningstjänsten Strömstad.

Han säger vidare att några personer har fått ont i öronen men att det annars har gått bra.

– I värsta fall skulle denna smällare kunnat träffat någon och då kunde det gått riktigt illa. Det är ju ett allvarligt brott.

Räddningstjänsten kunde lämna vid 11:30-tiden och samtliga personer kunde återvända in i skolan.

Har polisanmälts

Även polis larmades till skolan. Också polisens presstalesperson kunde berätta att en kraftig smällare hade kastats inne i skolan. Inga skador har rapporterats i skolan, men polisen har upprättat anmälningar om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt vållande till kroppsskada.

ANNONS

– Man har upprättat en anmälan gällande vållande till kroppsskada på grund av att smällen kan ha orsakat påverkan på hörseln på personer i närheten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Polisen har numera lämnat skolan men utreder ärendet vidare.

ANNONS