Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Handgranat hittades i skog – togs i beslag

Polisen larmades under tisdagen till en skog utanför Strömstad med anledningen av att en skarp handgranat hittats.

ANNONS
|

Under tisdagen fick polisen in ett larm om att en handgranat hittats i en skog i Hogdal utanför Strömstad. Det var en privatperson, en boende i närområdet, som hade hittat den i närheten av Dynestrands camping och larmat polisen klockan 14:19.

– Det var en person som hade varit ute i skogen och där upptäckt en handgranat. Personen tog med den till Dynestrands camping och ringde polisen, som sa till personen att inte röra den, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Strax efter klockan 15 kom en polispatrull till platsen och konstaterade att det var en skarpladdad handgranat.

– De ville inte hantera granaten utan kallade in nationella bombskyddet från Göteborg, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal, säger på tisdagen att bedömningen är att handgranaten inte ska ha varit riktad mot någon. Den låg heller inte i närheten av någon bebyggelse.

– Det var en skarp handgranat som är tagen i beslag. Vi kommer att ta hjälp av bombgruppen i Göteborg för att ta reda på vad det är för typ av granat, säger Jonni Andersson.

Patrullen på plats skrev en rapport om brott mot lagen av brandfarliga och explosiva varor. Ingen är misstänkt i nuläget.

På onsdagen bekräftar polisen att nationella bombskyddet tagit hand om handgranaten och ska utreda vidare vad det är för typ av granat.

ANNONS