Här kan du gå på pubquiz i Uddevalla

På kvällarna fylls borden av restauranggäster som är redo att gnugga sina geniknölar. Quiztrenden håller i sig efter pandemin och vi har samlat listan med krogar där du, familj och vänner kan briljera i frågesportens värld.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är många som hittar ljusglimtar i vintermörkret genom att tävla i quiz och umgås under trevliga förhållanden i några timmar. Varje torsdag klockan 20 drar frågesportstävlingen igång på restaurangen Oden bistro i Trollhättan och vid borden har många tävlingssugna slagit sig ner. Quizmaster för aftonen är Erik Svensson och han har fullt upp med att rigga, göra en soundcheck i lokalen och dela ut tävlingsformulär till kvällens deltagare.

– Jag är alltid jättenervös innan, det är väldigt ångestladdat. Man vill ju ha lyckats med frågorna. Jag brukar kolla av mina frågor med min familj, men inte med min flickvän eftersom hon en gång vunnit Jeopardy, säger Erik Svensson och skrattar.

ANNONS

Han och kollegan Fredrik Fornänger delar på quizmasteruppdraget och har jobbat på den här restaurangen sedan de startade nöjesquizet 2020.

Andra quiz-ställen

Här kommer ett urval av ställen där du kan tävla i quiz:

Trollhättan

• The bishops arms – Måndagsquiz

• Järnet – Quiz time med quizmaster Maximilian, onsdagar

• Savoy – Quiz me’ (Patric Hjelm, Mikael Strandlind), onsdagar

Vänersborg

Vera kök & bar – Quiz med David & Glenn, torsdagar

Uddevalla

• Texas longhorn – Musicquiz, onsdagar

• Danny’s kök & bar – Danny’s blandat hej vilt quiz, onsdagar

• Pub 1803 – Blandat quiz, onsdagar

• Harrys – Allmänt quiz, torsdagar

• Mortens krog – Blandat quiz, fredagar

Med reservation för ändringar.

Frågesport som ska passa alla

Tävlingen består av sex kategorier – senaste nytt, allmänbildning, nöje, musik, veckans person/händelse och veckans tema för lagen att svara på. Varje lag ska bestå av 1–6 personer och de som tävlar får med sig resultatet i en ligatabell.

Erik Svenssons bästa quizfråga är när sällskapet kommer igång och diskuterar den. Det kan till exempel handla om årtal som ligger nära varandra.

– Idén är att det ska passa alla. Det är meningen att det ska vara blandade åldrar och det roligaste är när de kan klura fram svaret.

Middagsklubben samlas varje vecka

Det är många som lockas av att tävla varje vecka och den här kvällen är det fullsatt i restaurangen. Vid ett av borden har stammislaget Middagsklubben samlats som vanligt. De laddar upp med att beställa in mat och dryck inför quizet.

– Målet är alltid att vinna, men vi är nöjda om vi kommer topp-6, säger Mathilda Edlund.

Det har gått bra för Middagsklubben tidigare med andra- och tredjeplatser – men aldrig den så åtråvärda förstaplatsen. Under veckan följer de med i nyheterna, har koll på film- och musiktoppen och pluggar på i allmänhet.

ANNONS

– Bra blandning med de olika kategorierna och det är trevligt att umgås, att hänga i ett par timmar, säger Cilla Gustafsson.

"Torsdagar är heligt!”

Tidigare sågs Middagsklubben en gång i kvartalet hemma hos varandra, men nu ses de desto oftare – och alltid när det vankas quiz.

– När man är mitt upp i livet gör det mycket att detta är schemalagt. Klockan 19 på torsdagar är heligt!, säger Susann Hertz.

Mathilda Edlund fyller i:

– Som vår syjunta.

Efterlängtad seger

Den här kvällen deltog 25 lag och efter att quizmastern rättat alla svar stod det klart att Middagsklubben fick sin efterlängtade seger – och ett presentkort på 300 kronor.

– Äntligen! Vi är jätteglada och nöjda med oss själva. Vi är ganska övertygade om att vi vann för att vi för första gången satte veckans tema och efter mycket tvekande bestämde oss för att gissa på satsa-frågan och fick rätt, säger Mathilda Edlund.

Lagmedlemmarna i Middagsklubben är mest nöjda med att de fick rätt på gissningen att Stephen King var författaren till en bok som en film baserats på.

– Vi brukar ofta gissa på Stephen King och i det här fallet blev det stolpe in.

På andraplats kom Palmegruppen, som ligger tvåa i totalställningen, och på tredjeplats kom för kvällen ett helt nytt lag, Mattes gossar.

ANNONS

Lag Middagsklubben – och deras favoritämnen

Susann Hertz – musik och allmänbildning

Cilla Gustafsson – politik, musik och litteratur

Helena Lindström – sport, litteratur och politik

Mathilda Edlund – biologi och värdelöst vetande

Rasmus Edlund – geografi, historia och sport

ANNONS