Johanna vann Bohusläningens tatueringstävling

Nu har Bohusläningens läsare sagt sitt. Johanna Wessmans stora porträtt av sin morfar vann årets tatueringstävling, och hon belönas med biljetter till West Coast Tattoo Fest på Hotel Carlia i Uddevalla i helgen. Vi ställde fyra frågor till vinnaren.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vad föreställer tatueringen och vad betyder den för dig?

– Tatueringen är ett porträtt av min morfar Kurt Wessman, som 1967 befann sig nere i Ghaza med FN:S fredsbevarande styrkor. För mig betyder den all den stoltheten jag känner för honom, säger Johanna Wessman.

LÄS MER:Här är Bohusläningens tatueringstävling 2022

Har du några fler tatueringar?

– Ja jag har många fler tatueringar! En sjöjungfru, havsguden Poseidon, krabban Sebastian och fisken Blunder från Disney på underarmen. Även en hel del blommor och fjärilar på bröstet och halsen. På sidan av låret har jag en stor påfågel och en mandala (en geometrisk symbol vanlig inom buddism och hinduism) på vaden men även en mandala på min andra underarm. På ryggen har jag ärkeängeln Mikael och en blomma med texten ”Vart du än går”.

ANNONS

Är det svårt att sluta när man väl har börjat?

– Jag tror att det är svårt att sluta för många, ja. Jag gjorde min första tatuering när jag var 20 år gammal, och då gjorde jag två ringar runt armen. Och sedan gjorde jag inga fler tatueringar på nio år, för jag kände inte där och då att jag ville ha något mer. Så alla andra tatueringar jag gjort nu är gjorda inom loppet av 1,5 år, och då har det blivit betydligt fler.

Hur känns det att ha vunnit vår tävling?

– Jag känner mig oerhört glad, tacksam och ödmjuk inför alla som valt att rösta fram min tatuering av morfars porträtt! Det betyder verkligen jättemycket för mig.

ANNONS