Kaos vid jordgubbsodling – polisen ryckte ut

Polisen ryckte ut till jordgubbsfältet i Vist utanför Ulricehamn på torsdagen. Det rådde kaos på platsen – på grund av jordgubbar. Martina Wennergren vände redan innan hon kommit fram till parkeringen.
– Folk blir hysteriska när det ska handlas jordgubbar till midsommar. Att polis och ambulans får rycka ut, det är idioti, säger hon.

ANNONS

Vid 10-tiden larmades polisen till jordgubbsförsäljningen i Vist norr om Ulricehamn.

– Vi fick larm om att det råder kaos på grund av en jordgubbsodling, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Efterfrågan på jordgubbar dagen innan midsommar gjorde att det skapades långa köer på riksväg 46 – men också timslånga köer för att betala jordgubbarna, skriver Ulricehamns Tidning. En man ska ha segnat ihop i kön och ambulans fick tillkallas.

Såg kaoset och vände direkt

Martina Wennergren och hennes syster hade likt väldigt många andra planerat att köpa jordgubbar till sitt midsommarfirande – men vände redan innan de kommit fram till parkeringen.

ANNONS

– Vi fick en chock, bilar stod parkerade överallt. På åkrarna, längs vägen. En bil hade till och med parkerad uppe på en refug och tänt varningsblinkers, berättar hon.

– Vi vände och åkte därifrån. Det är alltid gott med jordgubbar på midsommarafton, men att det ska bli sånt kaos för jordgubbar, för mig är det helt otroligt. Då är man desperat. Köp hellre en dag innan eller skit i det, tänker jag.

Martina Wennergren får klara sig utan jordgubbar på midsommar i år, hon vände direkt när hon såg kaoset vid jordgubbsfältet.
Martina Wennergren får klara sig utan jordgubbar på midsommar i år, hon vände direkt när hon såg kaoset vid jordgubbsfältet. Bild: Privat

”Idioti”

En dryg timme efter larmen från jordgubbsförsäljningen kunde polisen lämna platsen.

– Vi dirigerade trafiken och efter någon timme hade det lugnat sig. Vi gjorde ingen annan åtgärd och det finns ingen misstanke om brott. Det var bara rörigt helt enkelt, säger Caroline Karlsson.

Martina Wennergren tycker att hela situationen var skrattretande.

– Folk blir hysteriska när det ska handlas jordgubbar till midsommar. Att polis och ambulans får rycka ut för att det blir kaos på jordgubbsförsäljning, det är idioti. Det finns viktigare saker för polisen att göra, säger Martina Wennergren.

LÄS MER:Buffé, folkdans och midsommarstång – här är årets firanden

LÄS MER:Fisken du bör se upp med i midsommar

LÄS MER:Från jul till midsommar - bröderna tar högtidsensamheten på allvar

LÄS MER:Stress och fylla – farorna i midsommartrafiken

ANNONS