Rökdykare arkivbild.
Rökdykare arkivbild. Bild: Erik Zienau

Kraftig brand i parhus

Det brinner i ett parhus vid Fiskestommen utanför Sjuntorp i Trollhättans kommun. Enligt SOS-Alarm ska inringaren ha sett brand i huset och sammanlagt sju räddningstjänstfordon är på platsen. Väl på plats såg man att det även fanns risk för spridning.Nu har räddningstjänsten tagit beslutet att låta huset brinna ner helt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet kom in till SOS-Alarm strax innan klockan tre på söndagseftermiddagen.

– Det är ett parhus med flera lägenheter som brinner kraftigt. Vi är på platsen och just nu håller vi på med rökdykarinsatser för att kontrollera om det är någon i lägenheterna, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

Även ambulans och polis finns på plats. Enligt polisen finns det inga uppgifter om personskador än så länge.

– Just nu är vi på platsen och hjälper räddningstjänsten i deras släckningsarbete där vi kan. Efter det kommer vi att göra en brottsplatsundersökning för att se om det finns något brott bakom händelsen, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

ANNONS

Kan ta många timmar att släcka

Vid 16.00 höll man fortfarande på att släcka branden meddelar räddningstjänsten.

– Vi har konstaterat nu att det inte finns någon kvar i byggnaden och håller på att avskärma branden för att hindra den från att spridas till närliggande byggnader. Men detta släckningsarbetet kan ta ett tag, vi räknar med att hålla på med detta i drygt tre timmar till, säger Tero Pakki, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

Låter huset brinna ner till grunden

Vid 18.00 meddelade räddningstjänsten att man kommer låta huset brinna ner.

– Räddningsledaren har tagit det beslutet och nu kommer vi fortsätta förhindra brandens spridning men vi kommer bli här ett bra tag ikväll. Hur länge kan jag inte säga i detta läget, säger Tero Pakki.

Enligt polisen utreder man händelsen som mordbrand, men eftersom släckningsarbetet fortfarande pågår har man inte kunnat göra någon tekniskt undersökning.

– Att en brand undersöks som mordbrand i början är inte ovanligt, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Vid 21.00 meddelade räddningstjänsten att huset har brunnit ner till grunden men att man kommer vara kvar hela natten och fortsätta bevaka branden.

ANNONS